Garnalen rijst

Garnalenrijst is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd kunt bereiden. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo snel en gemakkelijk te maken is. Deze versie van garnalenrijst is gevuld met knapperige groenten, zoete garnalen en een heerlijke saus. Het is een heerlijke combinatie van smaken en texturen die iedereen zal waarderen.

Ingrediënten:

– 2 kopjes gekookte rijst
– 1/2 kopje gesneden wortelen
– 1/2 kopje gesneden paprika
– 1/2 kopje gesneden uien
– 1/2 kopje gesneden champignons
– 1/2 kopje gesneden knoflook
– 1/2 kopje gesneden peterselie
– 1/2 kopje gesneden koriander
– 1/2 kopje gesneden selderij
– 1/2 kopje gesneden tomaat
– 1/2 kopje gesneden olijven
– 1/2 kopje gesneden garnalen
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels sojasaus
– 1 eetlepel limoensap
– 1 theelepel gemalen komijn
– 1 theelepel gemalen kurkuma
– 1 theelepel gemalen chilipeper
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

3. Voeg de uien, wortelen, paprika, champignons, knoflook, peterselie, koriander, selderij, tomaat en olijven toe en bak de groenten gedurende 5 minuten.

4. Voeg de garnalen toe en bak nog eens 5 minuten.

5. Voeg de rijst toe en roer goed om.

6. Voeg de sojasaus, limoensap, komijn, kurkuma, chilipeper, zout en peper toe en roer goed om.

7. Verdeel de rijst en groenten over een ovenschaal en zet de schaal in de oven.

8. Bak de rijst gedurende 20 minuten.

9. Serveer de garnalenrijst warm.

Garnalen rijst

Geef een reactie

Schuiven naar boven