Galette

Galette is een heerlijk Frans gebak dat gemaakt wordt met een krokant deeg en een vulling van fruit, noten of kaas. Het is een eenvoudig gerecht dat je kunt maken met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. In dit recept maken we een galette met appel en kaneel.

Ingrediënten:

– 2 appels, geschild en in dunne plakjes gesneden
– 2 eetlepels suiker
– 1 theelepel kaneel
– 2 eetlepels boter, gesmolten
– 1 kop bloem
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 kop koude boter, in kleine stukjes gesneden
– 2 eetlepels ijskoud water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng in een kom de bloem, zout en boter. Kneed met je handen tot het deeg kruimelig is. Voeg het ijskoude water toe en kneed tot het deeg samenhangt.

3. Rol het deeg uit tot een cirkel van ongeveer 25 cm doorsnede. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.

4. Meng in een kom de appelplakjes, suiker en kaneel. Verdeel het mengsel over het deeg, laat een rand van ongeveer 5 cm vrij.

5. Vouw de randen van het deeg naar binnen en druk ze licht aan. Bestrijk de randen met de gesmolten boter.

6. Bak de galette in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat het deeg goudbruin is.

7. Laat de galette afkoelen voordat je hem serveert. Geniet ervan!

Galette

Geef een reactie

Schuiven naar boven