Fusilli

Fusilli met spinazie en ricotta is een heerlijke, gezonde maaltijd die je in een mum van tijd op tafel hebt staan. De combinatie van de smeuïge ricotta, de knapperige spinazie en de kruidige fusilli maakt deze maaltijd een echte traktatie. Dit recept is eenvoudig te maken en is een geweldige manier om je familie te verrassen met een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten:

– 500 gram fusilli
– 500 gram spinazie
– 250 gram ricotta
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde basilicum
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Breng een grote pan met water en een snufje zout aan de kook. Voeg de fusilli toe en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de knoflook toe. Bak de knoflook 1 minuut.

3. Voeg de spinazie toe en bak deze 2-3 minuten, of totdat de spinazie geslonken is.

4. Voeg de ricotta, oregano, basilicum, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar. Laat de saus 2-3 minuten zachtjes koken.

5. Giet de fusilli af en voeg deze toe aan de saus. Roer alles goed door elkaar en laat de saus nog 2-3 minuten zachtjes koken.

6. Serveer de fusilli met spinazie en ricotta direct.

Fusilli

Geef een reactie

Schuiven naar boven