Foie gras

Foie gras is een delicatesse die al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een gerecht dat veel mensen lekker vinden, maar ook omstreden is. Het is gemaakt van de lever van een ganzen of eenden, die wordt geforceerd gevoerd. In dit recept laten we zien hoe je een heerlijke foie gras kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram foie gras
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel boter
– 1 eetlepel sherryazijn
– 1 eetlepel honing
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de foie gras toe. Bak de foie gras aan beide kanten goudbruin.

3. Voeg de boter, sherryazijn, honing, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

4. Leg de foie gras in een ovenschaal en giet het mengsel eroverheen.

5. Bak de foie gras in de oven gedurende 15 minuten.

6. Serveer de foie gras met een salade of aardappelpuree.

Foie gras

Geef een reactie

Schuiven naar boven