Eendeborst

Eendeborst is een heerlijk gerecht dat je eenvoudig thuis kunt maken. Het is een lekker stukje vlees dat je kunt combineren met allerlei verschillende ingrediënten. In dit recept gebruiken we een combinatie van knapperige groenten, zoete appels en een heerlijke saus. Dit gerecht is een echte aanrader voor een feestelijke maaltijd.

Ingrediënten:

– 2 eendeborsten
– 2 appels, in dunne plakjes
– 2 wortels, in dunne plakjes
– 2 uien, in dunne plakjes
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels honing
– 2 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels witte wijn
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel nootmuskaat
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de eendeborsten in een ovenschaal en bestrijk ze met de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.

3. Bak de eendeborsten in de oven gedurende 20 minuten.

4. Verwarm ondertussen de boter in een koekenpan en voeg de uien, wortels en knoflook toe. Bak de groenten gedurende 5 minuten.

5. Voeg de appelplakjes toe en bak nog eens 5 minuten.

6. Voeg de honing, sojasaus, witte wijn, kaneel en nootmuskaat toe en roer goed door.

7. Haal de eendeborsten uit de oven en giet de saus erover.

8. Zet de ovenschaal terug in de oven en bak nog eens 10 minuten.

9. Serveer de eendeborst met de saus en de groenten.

Eet smakelijk!

Eendeborst

Geef een reactie

Schuiven naar boven