Druivenjam

Druivenjam is een heerlijke zoete jam die je kunt maken met vers geplukte druiven. Het is een leuke manier om de druivenoogst van het jaar te gebruiken en het is ook een leuke manier om je eigen jam te maken. Met dit recept kun je een heerlijke zoete druivenjam maken die je kunt gebruiken om je toast, pannenkoeken of andere gerechten mee te toppen.

Ingrediënten:

– 1 kg druiven
– 500 g suiker
– 2 citroenen
– 2 eetlepels maïzena

Instructies:

1. Was de druiven en verwijder de steeltjes.

2. Doe de druiven in een grote pan en voeg de suiker toe.

3. Rasp de schil van de citroenen en voeg deze toe aan de druiven.

4. Breng het mengsel aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten koken.

5. Voeg de maïzena toe en roer goed om te voorkomen dat er klontjes ontstaan.

6. Laat de jam nog een paar minuten koken totdat de jam dikker wordt.

7. Laat de jam afkoelen en giet de jam in schone, steriele potten.

8. Sluit de potten goed af en bewaar de jam op een koele, donkere plaats.

Geniet van je heerlijke druivenjam!

Druivenjam

Geef een reactie

Schuiven naar boven