Curry bloemkool

Curry bloemkool is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die je in een mum van tijd klaar hebt. Het is een geweldige manier om bloemkool te bereiden en het is ook nog eens gezond. Met deze simpele stappen kun je een heerlijke curry bloemkool maken.

Ingrediënten:

– 1 bloemkool, in roosjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel garam masala
– 1 theelepel chili poeder
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 kopje water
– 1 eetlepel citroensap
– 1 eetlepel koriander, fijngehakt
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de bloemkoolroosjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Rooster de bloemkool in de oven gedurende 20 minuten.

3. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak gedurende 5 minuten.

4. Voeg de kurkuma, komijn, garam masala en chili poeder toe en bak gedurende 1 minuut.

5. Voeg de tomatenpuree, water, citroensap en koriander toe en breng aan de kook.

6. Voeg de geroosterde bloemkool toe en laat 10 minuten zachtjes koken.

7. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer de curry bloemkool met rijst of naanbrood. Geniet ervan!

Curry bloemkool

Geef een reactie

Schuiven naar boven