Croque madame

Croque madame is een klassieke Franse sandwich die bestaat uit twee sneetjes witbrood met kaas en ham. De sandwich wordt vervolgens gegratineerd met meer kaas en een gebakken ei. Het is een heerlijke, comfortabele maaltijd die perfect is voor een lunch of diner. Hieronder volgt het recept voor een heerlijke croque madame.

Ingrediënten:

– 4 sneetjes witbrood
– 4 plakjes ham
– 4 plakjes kaas
– 2 eieren
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1/2 kopje melk
– 1/4 theelepel mosterd
– 1/4 theelepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Smelt de boter in een kleine pan en voeg de bloem toe. Roer tot een glad mengsel.

3. Voeg de melk toe en kook het mengsel op middelhoog vuur, terwijl je blijft roeren.

4. Voeg de mosterd, paprikapoeder, zout en peper toe en roer tot een glad mengsel.

5. Leg de sneetjes witbrood op een bakplaat en beleg elk sneetje met een plakje ham en kaas.

6. Giet het sausmengsel over de sneetjes en zet de bakplaat in de oven. Bak de croque madame gedurende 10-15 minuten, of totdat de kaas gesmolten is en de bovenkant goudbruin is.

7. Verwarm een kleine koekenpan en bak de eieren.

8. Haal de croque madame uit de oven en leg op elk sneetje een gebakken ei.

9. Serveer de croque madame warm.

Croque madame

Geef een reactie

Schuiven naar boven