Clotted cream

Clotted cream is een heerlijke, romige room die vaak wordt gebruikt als topping voor scones, toast of andere zoete gerechten. Het is een traditionele Engelse delicatesse die gemakkelijk thuis te maken is. Hieronder volgt een recept voor clotted cream.

Ingrediënten:

– 500 ml volle melk

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels room

– 1 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de melk in een steelpan op laag vuur.

2. Voeg de boter, room en zout toe en roer goed.

3. Laat de melk op laag vuur koken totdat het een dikke, romige consistentie heeft.

4. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.

5. Giet de melk in een schone, luchtdichte pot en bewaar in de koelkast.

6. Laat de clotted cream minstens 8 uur staan voordat je het serveert.

7. Serveer de clotted cream bij scones, toast of andere zoete gerechten. Geniet ervan!

Clotted cream

Geef een reactie

Schuiven naar boven