Citroen cake

Citroen cake is een heerlijke, frisse taart die perfect is voor een zomerse picknick of een verjaardagsfeestje. De combinatie van de zure citroen en de zoete cake maakt deze taart een echte traktatie. Met deze stap-voor-stap instructies kun je eenvoudig een heerlijke citroen cake maken.

Ingrediënten:
– 250 gram boter
– 250 gram suiker
– 4 eieren
– 250 gram bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 eetlepels citroensap
– 2 eetlepels geraspte citroenschil
– 2 eetlepels melk

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Klop de boter en suiker in een kom tot een luchtig mengsel.

3. Voeg de eieren toe en klop het mengsel nog een keer goed.

4. Voeg de bloem, bakpoeder, citroensap en geraspte citroenschil toe en meng alles goed.

5. Voeg de melk toe en meng het geheel nog een keer goed.

6. Vet een cakevorm in en giet het beslag erin.

7. Bak de cake in de oven gedurende 40-45 minuten.

8. Controleer of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken. Als deze er schoon uitkomt, is de cake gaar.

9. Laat de cake afkoelen en garneer met poedersuiker.

Geniet van je heerlijke citroen cake!

Citroen cake

Geef een reactie

Schuiven naar boven