Cinnamon bun

Cinnamon buns zijn een heerlijk zoet gebak dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze cinnamon buns zijn gevuld met een heerlijke kaneelvulling en bedekt met een zoete glazuur. Ze zijn perfect als ontbijt, snack of dessert. Met deze stap-voor-stap-instructies kun je in een mum van tijd je eigen cinnamon buns maken.

Ingrediënten:
– 500 gram bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 theelepels zout
– 2 eetlepels kaneel
– 120 gram boter
– 2 eieren
– 250 ml melk
– 100 gram suiker

Voor de glazuur:
– 100 gram poedersuiker
– 2 eetlepels melk

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng in een kom de bloem, bakpoeder, zout en kaneel.

3. Smelt de boter in een pannetje en voeg deze toe aan het bloemmengsel.

4. Klop in een andere kom de eieren en voeg de melk en suiker toe.

5. Voeg het eimengsel toe aan het bloemmengsel en kneed het deeg tot een soepel geheel.

6. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 1 cm dik.

7. Bestrijk het deeg met wat boter en bestrooi het met wat kaneel en suiker.

8. Rol het deeg op tot een rol en snijd deze in plakken van ongeveer 2 cm dik.

9. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de cinnamon buns in ongeveer 20 minuten gaar.

10. Meng voor de glazuur de poedersuiker en melk en bestrijk de cinnamon buns hiermee.

11. Laat de cinnamon buns afkoelen en geniet ervan!

Cinnamon bun

Geef een reactie

Schuiven naar boven