Chowder

Chowder is een heerlijke, romige soep die vaak wordt gemaakt met vis, aardappelen en groenten. Het is een klassieke, comfortabele maaltijd die perfect is voor een koude winteravond. Met deze recept kunt u een heerlijke chowder maken die uw hele gezin zal waarderen.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 2 koppen visbouillon

– 2 koppen kokend water

– 2 koppen aardappelen, in blokjes gesneden

– 1 kop wortelen, in plakjes gesneden

– 1 kop erwten

– 1 kop kleine maïskorrels

– 1 theelepel tijm

– 1 theelepel oregano

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1 kop room

– 1/2 kop geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

2. Voeg de visbouillon, kokend water, aardappelen, wortelen, erwten, maïskorrels, tijm, oregano, zout en peper toe. Breng aan de kook en kook gedurende 10 minuten.

3. Voeg de room toe en kook nog 5 minuten.

4. Verwijder van het vuur en voeg de geraspte kaas toe. Roer goed door.

5. Serveer de chowder warm met extra geraspte kaas. Geniet ervan!

Chowder

Geef een reactie

Schuiven naar boven