Chili con carne zonder pakje

Chili con carne is een heerlijke Mexicaanse maaltijd die je gemakkelijk zelf kunt maken. Deze versie van chili con carne is gemaakt zonder pakjes en is een eenvoudige maar smaakvolle manier om deze klassieke maaltijd te bereiden.

Ingrediënten:

– 500 gram rundergehakt
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 blikje tomatenblokjes
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel oreganopoeder
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel cayennepeper
– 1 blikje kidneybonen
– Olijfolie
– Zout en peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm een grote pan met olijfolie en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn.

2. Voeg het gehakt toe en bak het tot het gaar is.

3. Voeg de paprika, tomatenpuree, tomatenblokjes, chilipoeder, komijnpoeder, oreganopoeder, korianderpoeder en cayennepeper toe. Roer alles goed door elkaar en laat het 5 minuten zachtjes koken.

4. Voeg de kidneybonen toe en laat het nog eens 10 minuten zachtjes koken.

5. Breng op smaak met zout en peper.

6. Serveer de chili con carne met rijst, tortilla’s of stokbrood.

Chili con carne zonder pakje

Geef een reactie

Schuiven naar boven