Chili con carne hak

Chili con carne is een heerlijk Mexicaans gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een kruidige, smaakvolle maaltijd die je met een paar ingrediënten kunt bereiden. Deze chili con carne hak is een eenvoudige maar smakelijke versie van het klassieke gerecht. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond.

Ingrediënten:

– 500 gram rundergehakt
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 blikje tomatenblokjes
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel cayennepeper
– 1 theelepel suiker
– 1 blikje kidneybonen, uitgelekt
– 1/2 kopje water
– Olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg het gehakt toe en bak het tot het gaar is.

4. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, chilipoeder, komijnpoeder, oregano, paprikapoeder, cayennepeper, suiker, kidneybonen en water toe. Roer alles goed door elkaar.

5. Breng het geheel aan de kook en laat het op laag vuur ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

6. Breng op smaak met zout en peper.

7. Verdeel de chili con carne hak over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de chili con carne hak gedurende 20 minuten.

8. Serveer de chili con carne hak met rijst, salade of tortilla’s.

Chili con carne hak

Geef een reactie

Schuiven naar boven