Chermoula

Chermoula is een Marokkaans kruidenmengsel dat vaak wordt gebruikt om vis, kip of groenten te marineren. Het is een heerlijke combinatie van kruiden, knoflook, citroen en olie die een pittige, smaakvolle smaak geeft aan je gerechten. In dit recept leer je hoe je een heerlijke chermoula kunt maken die je kunt gebruiken om je favoriete gerechten te marineren.

Ingrediënten:

– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels korianderzaad
– 2 eetlepels paprikapoeder
– 1 theelepel komijnzaad
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/4 kopje olijfolie
– 2 eetlepels citroensap

Bereidingswijze:

1. Doe alle kruiden in een kom en meng goed.

2. Voeg de knoflook, olijfolie en citroensap toe en meng tot een gladde pasta.

3. Breng de chermoula op smaak met zout en peper.

4. Gebruik de chermoula om vis, kip of groenten te marineren. Laat de marinade minstens een uur intrekken voordat je het gerecht gaat bereiden.

5. Geniet van je heerlijke chermoula!

Chermoula

Geef een reactie

Schuiven naar boven