Champion

Champion is een heerlijke groente die veel voedingsstoffen bevat. Het is een goede bron van vezels, vitamine A, vitamine C, kalium en calcium. Het is ook een goede bron van antioxidanten. In dit recept maken we een heerlijke champignonschotel met een knapperige korst.

Ingrediënten:

– 500 gram champignons, in plakjes gesneden
– 2 uien, in ringen gesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/2 theelepel tijm
– 1/2 theelepel oregano
– 1/2 theelepel basilicum
– 1/2 theelepel paprikapoeder
– 1/2 kopje melk
– 1/2 kopje geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie en boter in een grote koekenpan. Voeg de uien en knoflook toe en bak tot de uien zacht zijn.

3. Voeg de champignons toe en bak tot ze zacht zijn.

4. Voeg de bloem, zout, peper, tijm, oregano, basilicum en paprikapoeder toe en roer goed.

5. Voeg de melk toe en roer tot het een glad mengsel is.

6. Voeg de kaas toe en roer tot de kaas is gesmolten.

7. Giet het mengsel in een ovenschaal en zet in de oven. Bak gedurende 20-25 minuten tot de bovenkant goudbruin is.

8. Serveer warm met een salade of gebakken aardappelen.

Champion

Geef een reactie

Schuiven naar boven