Champignons

Champignons zijn een heerlijk ingrediënt om mee te koken. Ze zijn veelzijdig en kunnen op verschillende manieren worden bereid. In dit recept maken we champignons met een knapperige korst en een heerlijke saus. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan.

Ingrediënten:

– 500 gram champignons
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1/2 kopje melk
– 1/2 kopje geraspte kaas
– 1/4 kopje panko-kruimels
– 1 theelepel gedroogde oregano
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Was de champignons en snijd ze in plakjes.

3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de knoflook toe. Bak de knoflook 1 minuut.

4. Voeg de champignons toe en bak ze 5 minuten.

5. Voeg de boter toe en laat deze smelten.

6. Voeg de bloem toe en roer goed.

7. Voeg de melk toe en roer tot een gladde saus.

8. Voeg de kaas toe en roer tot de kaas is gesmolten.

9. Breng op smaak met zout en peper.

10. Verdeel de champignons over een ovenschaal.

11. Bestrooi met de panko-kruimels en oregano.

12. Bak de champignons in de oven gedurende 15 minuten.

13. Serveer de champignons met de saus.

Champignons

Geef een reactie

Schuiven naar boven