Caponata bloemknopjes

Caponata bloemknopjes is een heerlijk Italiaans gerecht dat een perfecte combinatie is van zoete en zure smaken. Het is een gerecht dat je gemakkelijk kunt maken en dat een heerlijke maaltijd vormt. De bloemknopjes worden gekookt in een saus van tomaten, uien, olijven, kappertjes, wijnazijn, suiker en kruiden. Deze ingrediënten geven het gerecht een heerlijke smaak. Hieronder volgt het recept voor caponata bloemknopjes.

Ingrediënten:

– 500 gram bloemknopjes

– 2 uien, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 2 tomaten, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels wijnazijn

– 2 eetlepels suiker

– 1 eetlepel kappertjes

– 1 theelepel oregano

– 1 theelepel basilicum

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Breng een pan met water aan de kook en voeg de bloemknopjes toe. Kook de bloemknopjes in ongeveer 10 minuten gaar.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de uien en knoflook toe. Bak de uien en knoflook op middelhoog vuur gedurende 5 minuten.

3. Voeg de tomaten, wijnazijn, suiker, kappertjes, oregano, basilicum, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

4. Voeg de gekookte bloemknopjes toe en roer alles goed door elkaar. Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken.

5. Serveer de caponata bloemknopjes warm met wat stokbrood.

Caponata bloemknopjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven