Cantharel

Cantharel is een heerlijke paddenstoel die vaak wordt gebruikt in de Franse keuken. Het is een smakelijke en veelzijdige paddenstoel die een geweldige smaak toevoegt aan veel gerechten. In dit recept zal ik je laten zien hoe je een heerlijke cantharel-schotel kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram cantharel

– 2 uien, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels boter

– 1 eetlepel tijm

– 1 eetlepel rozemarijn

– 1 eetlepel oregano

– 1 eetlepel peterselie

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/2 kop witte wijn

– 1/2 kop kippenbouillon

– 1/2 kop geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verwarm de olijfolie en boter in een grote koekenpan. Voeg de uien en knoflook toe en bak tot de uien zacht zijn.

3. Voeg de cantharel toe en bak tot de paddenstoelen goudbruin zijn.

4. Voeg de tijm, rozemarijn, oregano, peterselie, zout en peper toe en roer goed.

5. Voeg de witte wijn en kippenbouillon toe en laat het geheel 10 minuten koken.

6. Verdeel de cantharel-mengeling over een ovenschaal en strooi de Parmezaanse kaas erover.

7. Bak de cantharel in de oven gedurende 20 minuten.

8. Serveer de cantharel-schotel warm.

Cantharel

Geef een reactie

Schuiven naar boven