Cambodjaanse wokgroente

Cambodjaanse wokgroente is een heerlijke, gezonde maaltijd die je in een handomdraai kunt bereiden. Het is een combinatie van verschillende groenten, kruiden en specerijen die samen een heerlijke smaak creëren. Deze maaltijd is een geweldige manier om je dagelijkse portie groenten binnen te krijgen. Hieronder volgt het recept voor Cambodjaanse wokgroente.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 rode paprika, in blokjes

– 1 gele paprika, in blokjes

– 1 courgette, in plakjes

– 1 wortel, in plakjes

– 1 eetlepel sojasaus

– 1 eetlepel vissaus

– 1 theelepel suiker

– 1 theelepel gemalen koriander

– 1 theelepel gemalen komijn

– 1 theelepel gemalen gember

– 1 theelepel gemalen chilipeper

– 1/2 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1/4 kopje water

– 1/4 kopje koriander, fijngesneden

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

3. Voeg de paprika, courgette en wortel toe en bak nog 2-3 minuten.

4. Voeg de sojasaus, vissaus, suiker, koriander, komijn, gember, chilipeper, zout en peper toe en roer goed om.

5. Voeg het water toe en laat het geheel 5-7 minuten koken.

6. Voeg de koriander toe en roer goed om.

7. Serveer de Cambodjaanse wokgroente met rijst of noodles.

Cambodjaanse wokgroente

Geef een reactie

Schuiven naar boven