Brownietaart

Brownietaart is een heerlijke traktatie die iedereen zal smullen. Deze taart is gemaakt van een heerlijke browniebodem, gevuld met een romige chocoladevulling en afgewerkt met een laagje chocoladeglazuur. Het is een perfecte traktatie voor elke gelegenheid. Hieronder volgt het recept voor deze heerlijke brownietaart.

Ingrediënten:

– 200 gram pure chocolade
– 200 gram boter
– 4 eieren
– 200 gram suiker
– 1 theelepel vanille-extract
– 200 gram bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 2 eetlepels cacaopoeder
– 200 ml slagroom

Voor de vulling:

– 200 gram pure chocolade
– 200 ml slagroom

Voor de glazuur:

– 200 gram pure chocolade
– 2 eetlepels boter

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Smelt de chocolade en boter in een steelpan op laag vuur.

3. Klop de eieren, suiker en vanille-extract in een kom tot een luchtig mengsel.

4. Voeg de gesmolten chocolade en boter toe aan het eimengsel en mix goed.

5. Voeg de bloem, bakpoeder en cacaopoeder toe en mix tot een glad beslag.

6. Vet een springvorm in en giet het beslag erin.

7. Bak de brownie in de oven gedurende 25-30 minuten.

8. Laat de brownie afkoelen.

9. Smelt de chocolade voor de vulling in een steelpan op laag vuur.

10. Voeg de slagroom toe en mix goed.

11. Giet de chocoladevulling over de afgekoelde brownie.

12. Laat de taart afkoelen in de koelkast.

13. Smelt de chocolade voor de glazuur in een steelpan op laag vuur.

14. Voeg de boter toe en mix goed.

15. Giet de chocoladeglazuur over de taart.

16. Laat de taart afkoelen in de koelkast.

17. Serveer de brownietaart en geniet ervan!

Brownietaart

Geef een reactie

Schuiven naar boven