Broodje bapao

Broodje bapao is een heerlijk en populair gerecht uit de Indonesische keuken. Het is een kleine, gevulde broodje dat wordt geserveerd als snack of als lunch. Het broodje is gemaakt van een licht zoet, wit broodje dat wordt gevuld met een kruidige, sappige vulling. Het is een eenvoudig gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Hieronder volgt het recept voor broodje bapao.

Ingrediënten:

– 8 wit broodjes
– 1 kleine ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel gemalen koriander
– 1 theelepel gemalen komijn
– 1 theelepel gemalen kurkuma
– 1 theelepel sambal oelek
– 1 eetlepel ketjap manis
– 1 eetlepel olie
– 200 gram kipfilet, in kleine stukjes
– 200 gram gekookte garnalen
– 1 eetlepel fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook.

3. Voeg de kruiden toe en bak nog een paar minuten mee.

4. Voeg de kip en garnalen toe en bak nog een paar minuten.

5. Voeg de ketjap manis toe en roer goed door.

6. Verdeel de vulling over de broodjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

7. Bak de broodjes in de oven in ongeveer 10 minuten gaar.

8. Garneer de broodjes met de fijngehakte peterselie en serveer direct.

Eet smakelijk!

Broodje bapao

Geef een reactie

Schuiven naar boven