Broccolirijst vegetarisch

Broccolirijst is een heerlijke en gezonde manier om je dagelijkse portie groenten binnen te krijgen. Het is een lekkere en veelzijdige manier om je maaltijd te variëren. In dit recept maak je een vegetarische versie van deze klassieker. De combinatie van de knapperige broccoli, de zachte rijst en de smaakvolle kruiden maken dit gerecht heerlijk. Je kunt het als bijgerecht serveren, maar ook als hoofdgerecht. Geniet ervan!

Ingrediënten:

– 1 kopje rijst

– 2 koppen broccoli, in kleine stukjes gesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde basilicum
– 1 theelepel gedroogde peterselie
– 1 theelepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

3. Voeg de broccoli toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de gedroogde kruiden toe en bak nog een paar minuten.

5. Voeg de gekookte rijst toe en roer goed door.

6. Breng op smaak met zout en peper.

7. Serveer warm.

Broccolirijst vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven