Brioche brood

Brioche brood is een heerlijk, luchtig en zoet brood dat een geweldige toevoeging is aan elke maaltijd. Het is een Franse klassieker die al eeuwenlang wordt gebruikt om een zoete, luchtige en zachte textuur te creëren. Het is een perfecte aanvulling op een ontbijt, lunch of diner. Met dit recept kun je een heerlijk, zacht en zoet brioche brood maken dat je helemaal zelf kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 theelepels zout

– 2 eetlepels suiker

– 2 eetlepels gist

– 2 eieren

– 125 ml melk

– 125 gram boter, gesmolten

Instructies:

1. Doe de bloem, zout, suiker en gist in een kom en meng goed.

2. Voeg de eieren, melk en gesmolten boter toe en kneed tot een soepel deeg.

3. Laat het deeg ongeveer een uur rijzen.

4. Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en vorm er twee broodjes van.

5. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en laat nog eens een uur rijzen.

6. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

7. Bak de broodjes ongeveer 25 minuten in de oven.

8. Laat afkoelen en serveer.

Brioche brood

Geef een reactie

Schuiven naar boven