Braadvlees

Braadvlees is een heerlijk gerecht dat je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept gaan we braadvlees maken met een kruidige saus. We gebruiken kruiden zoals tijm, laurier en rozemarijn om het vlees een heerlijke smaak te geven. Daarnaast gebruiken we ook witte wijn, tomatenpuree en bouillon om de saus te maken. Dit recept is eenvoudig te maken en het resultaat is een heerlijk stuk braadvlees met een kruidige saus.

Ingrediënten:

– 1 kg braadstuk
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel laurier
– 1 theelepel rozemarijn
– 1/2 kopje witte wijn
– 1/4 kopje tomatenpuree
– 1/2 kopje kippenbouillon
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote ovenschaal.

3. Voeg het braadstuk toe en bak het aan beide kanten goudbruin.

4. Voeg de knoflook, tijm, laurier en rozemarijn toe en bak nog een paar minuten mee.

5. Voeg de witte wijn, tomatenpuree en kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

6. Breng op smaak met zout en peper.

7. Zet de ovenschaal in de oven en laat het vlees in ongeveer 1,5 uur gaar worden.

8. Serveer het braadvlees met de saus en aardappelpuree of rijst.

Braadvlees

Geef een reactie

Schuiven naar boven