Bougatsa

Bougatsa is een heerlijk Grieks gebak dat wordt gemaakt met filodeeg en een vulling van kwark, suiker en kaneel. Het is een populaire snack die vaak wordt geserveerd als ontbijt of dessert. In dit recept leer je hoe je een heerlijke bougatsa kunt maken met een klassieke kwarkvulling.

Ingrediënten:

– 500 gram filodeeg
– 500 gram Griekse kwark
– 200 gram suiker
– 2 eetlepels kaneel
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels melk
– 1 ei

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de kwark, suiker en kaneel in een kom.

3. Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer tot het een glad mengsel is.

4. Voeg het kwarkmengsel toe aan de pan en roer tot het een glad mengsel is.

5. Klop het ei in een kom en voeg de melk toe. Roer tot het een glad mengsel is.

6. Leg een vel filodeeg op een met bloem bestoven werkvlak.

7. Smeer het eimengsel over het filodeeg.

8. Voeg het kwarkmengsel toe en rol het filodeeg op.

9. Leg de rol in een ovenschaal en bak gedurende 25 minuten.

10. Laat afkoelen en serveer.

Bougatsa

Geef een reactie

Schuiven naar boven