Bouffe bourgogne

Bouffe Bourgogne is een traditionele Franse stoofpot die al eeuwenlang wordt bereid. Het is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die gemakkelijk te maken is. De basis van deze stoofpot bestaat uit rundvlees, uien, wortelen, knoflook, tomatenpuree, rode wijn en kruiden. Deze ingrediënten worden samen gekookt tot een heerlijke, smaakvolle maaltijd. Hieronder volgt het recept voor Bouffe Bourgogne.

Ingrediënten:

– 500 gram runderlappen
– 2 uien, gesnipperd
– 2 wortels, in plakjes
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 kop rode wijn
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm een grote pan met wat olie en voeg de runderlappen toe. Bak de lappen aan beide kanten goudbruin.

2. Voeg de uien, wortels, knoflook, tomatenpuree, rode wijn, tijm, rozemarijn, oregano, paprikapoeder, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar.

3. Breng het geheel aan de kook en laat het op een laag vuur ongeveer 1,5 uur zachtjes sudderen.

4. Serveer de Bouffe Bourgogne met aardappelpuree of rijst.

Bouffe bourgogne

Geef een reactie

Schuiven naar boven