Borlottibonen

Borlottibonen zijn een heerlijke, veelzijdige bonensoort die een geweldige toevoeging is aan veel gerechten. Ze zijn een goede bron van vezels, eiwitten en mineralen, en hebben een heerlijke, nootachtige smaak. In dit recept worden de borlottibonen gecombineerd met knoflook, ui, paprika en tomaten om een heerlijke, smaakvolle maaltijd te creëren. Dit gerecht is eenvoudig te maken en is een geweldige manier om de borlottibonen te genieten.

Ingrediënten:

– 500 gram borlottibonen
– 2 uien, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 1 rode paprika, in blokjes
– 2 tomaten, in blokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Breng een pan met water aan de kook en voeg de borlottibonen toe. Kook de bonen gedurende 10-15 minuten, of totdat ze gaar zijn. Giet de bonen af en zet apart.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, paprika en tomaten toe en bak gedurende 5 minuten, of totdat de groenten zacht zijn.

3. Voeg de gekookte borlottibonen toe aan de pan en roer om te combineren. Voeg de paprikapoeder, oregano, zout en peper toe en roer om te combineren.

4. Laat het gerecht nog 5-10 minuten koken, of totdat de bonen gaar zijn. Serveer warm.

Borlottibonen

Geef een reactie

Schuiven naar boven