Bombe

Bombe is een heerlijk dessert dat bestaat uit een bol van ijs, gevuld met verschillende smaken ijs, en omhuld met een laagje chocolade. Het is een perfecte afsluiter van een maaltijd, of een lekker tussendoortje. Hieronder volgt een recept voor een bombe met aardbeienijs en chocoladesaus.

Ingrediënten:

– 500 ml aardbeienijs

– 500 ml vanilleijs

– 200 ml chocoladesaus

– 200 ml slagroom

– 2 eetlepels suiker

– 2 eetlepels cacaopoeder

– 2 eetlepels boter

– 1 eetlepel vanille-extract

– 1 eetlepel citroensap

– 1 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Smelt de boter in een steelpan.

3. Voeg de suiker, cacaopoeder, vanille-extract, citroensap en zout toe en roer goed.

4. Voeg de chocoladesaus toe en roer totdat het een gladde saus is.

5. Laat de saus afkoelen.

6. Neem een ovenschaal en smeer deze in met boter.

7. Verdeel de aardbeienijs en vanilleijs in de ovenschaal.

8. Giet de chocoladesaus over het ijs.

9. Klop de slagroom totdat het stijf is.

10. Verdeel de slagroom over het ijs.

11. Zet de ovenschaal in de oven en bak de bombe gedurende 15 minuten.

12. Haal de bombe uit de oven en laat afkoelen.

13. Serveer de bombe met extra chocoladesaus.

Eet smakelijk!

Bombe

Geef een reactie

Schuiven naar boven