Boeuf bourguignon keurslager

Boeuf bourguignon is een klassieke Franse stoofschotel die al eeuwenlang wordt bereid. Het is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die perfect is voor een koude winteravond. Deze versie van boeuf bourguignon is gemaakt met keurslager, wat het een extra smaakvolle twist geeft.

Ingrediënten:

– 500 gram keurslager
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 wortels, in plakjes
– 2 stengels bleekselderij, in plakjes
– 2 laurierblaadjes
– 2 takjes tijm
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 500 ml rode wijn
– 500 ml runderbouillon
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de boter en olijfolie in een grote ovenschaal. Voeg de keurslager toe en bak deze aan alle kanten goudbruin.

3. Voeg de ui, knoflook, wortel, bleekselderij, laurierblaadjes en tijm toe en bak deze nog een paar minuten mee.

4. Voeg de bloem en tomatenpuree toe en roer goed door.

5. Voeg de rode wijn en runderbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

6. Zet de ovenschaal in de oven en laat de boeuf bourguignon in ongeveer 1,5 uur gaar stoven.

7. Breng de boeuf bourguignon op smaak met zout en peper.

8. Serveer de boeuf bourguignon met aardappelpuree of gekookte rijst.

Boeuf bourguignon keurslager

Geef een reactie

Schuiven naar boven