Boerenkool vegetarisch

Boerenkool is een heerlijke wintergroente die een lekkere, hartige smaak heeft. Het is een geweldige manier om een gezonde, vegetarische maaltijd te maken. In dit recept maken we boerenkool met een paar eenvoudige ingrediënten. Het is een makkelijk te maken, gezonde maaltijd die iedereen zal smaken.

Ingrediënten:

– 500 gram boerenkool
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Was de boerenkool en snijd deze in kleine stukjes.

3. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak deze ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.

4. Voeg de boerenkool toe en bak deze nog 5 minuten mee.

5. Voeg de komijn, paprikapoeder, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

6. Verdeel de boerenkool over een ovenschaal en zet deze in de oven. Bak de boerenkool ongeveer 20 minuten.

7. Serveer de boerenkool met wat extra olijfolie en wat vers gehakte peterselie.

Eet smakelijk!

Boerenkool vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven