Boerencake

Boerencake is een heerlijke, traditionele Nederlandse cake die gemaakt wordt met een basis van boter, suiker, bloem en eieren. Het is een zeer smakelijke cake die vaak wordt geserveerd als dessert of als tussendoortje. Boerencake is een eenvoudig recept dat iedereen kan maken. Hieronder volgt het recept voor boerencake.

Ingrediënten:

– 200 gram boter
– 200 gram suiker
– 4 eieren
– 250 gram bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 eetlepels melk

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Klop de boter en suiker in een kom tot een luchtig mengsel.

3. Voeg de eieren toe en klop het mengsel nog een keer goed door.

4. Voeg de bloem en bakpoeder toe en meng het geheel goed door elkaar.

5. Voeg de melk toe en meng het geheel nog een keer goed door elkaar.

6. Vet een cakevorm in en giet het beslag in de vorm.

7. Bak de boerencake in de oven gedurende 40-45 minuten.

8. Controleer of de boerencake gaar is door er een satéprikker in te steken. Als deze er schoon uitkomt, is de cake gaar.

9. Laat de boerencake afkoelen en serveer deze met poedersuiker of slagroom.

Eet smakelijk!

Boerencake

Geef een reactie

Schuiven naar boven