Bobotie sperziebonen

Bobotie is een traditionele Zuid-Afrikaanse gerecht dat bestaat uit gehakt, kruiden, appelmoes en een laagje gebakken ei. Het is een heerlijk gerecht dat gemakkelijk te maken is en dat een geweldige combinatie van smaken biedt. In dit recept combineer ik bobotie met sperziebonen voor een gezonde en smaakvolle maaltijd.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 eetlepel kerriepoeder

– 1 eetlepel komijnpoeder

– 1 eetlepel kurkuma

– 1 eetlepel gemberpoeder

– 1 eetlepel korianderpoeder

– 1 eetlepel sambal

– 1 eetlepel suiker

– 1 eetlepel zout

– 1 blikje appelmoes

– 2 eieren

– 500 gram sperziebonen

– Olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook.

3. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul.

4. Voeg de kruiden toe en bak nog een paar minuten mee.

5. Voeg het blikje appelmoes toe en roer goed door.

6. Verdeel het gehaktmengsel over een ovenschaal en bak het in de oven gedurende 20 minuten.

7. Kook ondertussen de sperziebonen in een pan met water.

8. Klop de eieren los en giet het over de bobotie.

9. Bak de bobotie nog eens 20 minuten in de oven.

10. Serveer de bobotie met de sperziebonen.

Bobotie sperziebonen

Geef een reactie

Schuiven naar boven