Bobotie origineel

Bobotie is een traditionele Zuid-Afrikaanse gerecht dat bestaat uit gehakt, kruiden, rozijnen, appelmoes en een krokante korst. Het is een heerlijk gerecht dat eenvoudig te maken is en dat een heerlijke combinatie van smaken biedt. Hieronder volgt een recept voor bobotie dat je zelf thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 eetlepel kerriepoeder

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel kaneel

– 1 eetlepel suiker
– 1 eetlepel appelazijn
– 1 eetlepel tomatenpuree
– 1 eetlepel rozijnen
– 1 eetlepel abrikozenjam
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 eetlepel boter
– 1 eetlepel bloem
– 1 eetlepel amandelschaafsel
– 1 ei
– 1/2 kop melk
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie en boter in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg het gehakt toe en bak het tot het gaar is.

4. Voeg de kruiden, suiker, appelazijn, tomatenpuree, rozijnen, abrikozenjam en olijfolie toe en roer goed door.

5. Voeg de bloem, amandelschaafsel, ei en melk toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.

6. Verdeel het gehaktmengsel over een ovenschaal en strooi het amandelschaafsel erover.

7. Bak de bobotie in de oven gedurende 30 minuten.

8. Serveer de bobotie warm met rijst of aardappelpuree.

Bobotie origineel

Geef een reactie

Schuiven naar boven