Blote billetjes in het gras

Blote billetjes in het gras is een klassiek Nederlands gerecht dat al generaties lang wordt gegeten. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit aardappelen, uien, spek en kruiden. Het is een heerlijk comfort food dat perfect is voor een koude winteravond. Hieronder volgt het recept voor blote billetjes in het gras.

Ingrediënten:

– 500 gram aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
– 1 ui, fijngehakt
– 100 gram spek, in blokjes gesneden
– 2 eetlepels boter
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Smelt de boter in een grote ovenschaal.

3. Voeg de ui, aardappelen, spek, paprikapoeder, tijm, zout en peper toe en meng alles goed door elkaar.

4. Zet de ovenschaal in de oven en bak het gerecht gedurende 30 minuten.

5. Serveer de blote billetjes in het gras met een frisse salade.

Blote billetjes in het gras

Geef een reactie

Schuiven naar boven