Bloedworst

Bloedworst is een traditioneel Nederlands gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een heerlijke combinatie van varkensvlees, bloed en kruiden. Het is een smakelijk en voedzaam gerecht dat gemakkelijk te bereiden is. Hieronder volgt een recept voor bloedworst met aardappelen.

Ingrediënten:

– 500 gram bloedworst
– 2 grote aardappelen
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 1 teentje knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn.

3. Voeg de aardappelblokjes toe en bak ze 5 minuten mee.

4. Voeg de bloedworst toe en bak deze 5 minuten mee.

5. Voeg de kruiden toe en bak alles nog 5 minuten.

6. Breng op smaak met zout en peper.

7. Serveer de bloedworst met aardappelen.

Bloedworst

Geef een reactie

Schuiven naar boven