Blauwe hap

Blauwe hap is een traditionele Nederlandse maaltijd die bestaat uit aardappelen, groenten en vlees. Het is een eenvoudig maar smakelijk gerecht dat al generaties lang wordt gegeten. In dit recept gebruiken we aardappelen, wortelen, prei, spek en kip. Het is een heerlijke maaltijd die gemakkelijk te maken is en die iedereen zal smaken.

Ingrediënten:

– 500 gram aardappelen
– 2 wortelen
– 1 prei
– 100 gram spek
– 500 gram kipfilet
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 theelepels paprikapoeder
– 1 theelepel tijm
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.

2. Schil de wortelen en snijd ze in plakjes.

3. Snijd de prei in ringen.

4. Bak het spek in een koekenpan.

5. Voeg de aardappelen, wortelen en prei toe aan de pan en bak ze 5 minuten mee.

6. Voeg de kip toe en bak deze 10 minuten mee.

7. Voeg de olijfolie, paprikapoeder, tijm, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

8. Laat de blauwe hap nog 10 minuten zachtjes koken.

9. Serveer de blauwe hap met wat extra olijfolie en wat vers gehakte peterselie.

Eet smakelijk!

Blauwe hap

Geef een reactie

Schuiven naar boven