Biscotti

Biscotti is een Italiaans koekje dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een harde, geroosterde koek die meestal wordt geserveerd met koffie of thee. Biscotti is een lekker en gezond snack dat gemakkelijk thuis te maken is. Hieronder volgt een recept voor biscotti met amandelen en chocolade.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem

– 1 theelepel bakpoeder

– 1/2 theelepel zout

– 1/2 kopje suiker

– 1/2 kopje amandelen, gehakt

– 2 eieren

– 1/4 kopje olijfolie

– 1 theelepel vanille extract

– 1/2 kopje chocolade chips

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit.

2. Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder, zout en suiker.

3. Voeg de amandelen toe en meng goed.

4. In een andere kom, klop de eieren, olijfolie en vanille extract.

5. Voeg de eiermengsel toe aan de bloemmengsel en meng goed.

6. Voeg de chocolade chips toe en meng goed.

7. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed het deeg tot een bal.

8. Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en vorm twee rollen van ongeveer 1 inch dik.

9. Leg de rollen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak gedurende 25-30 minuten.

10. Laat de rollen afkoelen en snijd ze in plakken van ongeveer 1/2 inch dik.

11. Leg de plakken op de bakplaat en bak nogmaals gedurende 10-15 minuten.

12. Laat de biscotti afkoelen en geniet ervan!

Biscotti

Geef een reactie

Schuiven naar boven