Bisara

Bisara is een traditionele Libische maaltijd die wordt bereid met kikkererwten. Het is een heerlijke, voedzame en veelzijdige maaltijd die gemakkelijk te maken is. In dit recept leer je hoe je een heerlijke bisara kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram kikkererwten
– 2 uien, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 theelepels komijnpoeder
– 2 theelepels paprikapoeder
– 2 theelepels kurkuma
– 2 theelepels zout
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels citroensap
– 2 eetlepels honing
– 2 eetlepels gehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Laat de kikkererwten een nacht weken in koud water.

2. Giet de kikkererwten af en spoel ze goed af.

3. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui toe. Bak de ui totdat deze glazig is.

4. Voeg de knoflook toe en bak nog een paar minuten.

5. Voeg de kikkererwten toe en bak nog een paar minuten.

6. Voeg de komijnpoeder, paprikapoeder, kurkuma, zout, tomatenpuree, citroensap, honing en peterselie toe. Roer goed om.

7. Voeg genoeg water toe om de kikkererwten te bedekken.

8. Breng aan de kook en laat het geheel ongeveer 30 minuten zachtjes koken.

9. Serveer de bisara met wat extra gehakte peterselie.

Bisara

Geef een reactie

Schuiven naar boven