Bietenburger

De bietenburger is een heerlijke vegetarische optie voor een gezonde maaltijd. Het is een lekkere en voedzame burger die gemakkelijk te maken is. De bietenburger is een geweldige manier om de smaak van bieten te combineren met andere smaken. Deze burger is een lekkere optie voor een gezonde lunch of diner. Hier volgt het recept voor de bietenburger.

Ingrediënten:

– 2 grote bieten
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel citroensap
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 kopje havermout
– 1/2 kopje gesneden walnoten
– 1/2 kopje gesneden amandelen
– 1/2 kopje gesneden pijnboompitten

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Schil de bieten en snijd ze in kleine stukjes.

3. Leg de bieten op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, citroensap, knoflookpoeder, komijnpoeder, zout en peper.

4. Rooster de bieten in de oven gedurende 20 minuten.

5. Haal de bieten uit de oven en laat afkoelen.

6. Doe de havermout, walnoten, amandelen en pijnboompitten in een keukenmachine en maal tot een fijn meel.

7. Voeg het bietenmengsel toe aan het meel en meng goed.

8. Maak met je handen 8 burgers van het mengsel.

9. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak de burgers gedurende 5 minuten aan elke kant.

10. Serveer de bietenburger met je favoriete toppings.

Geniet van je bietenburger!

Bietenburger

Geef een reactie

Schuiven naar boven