Bieten geitenkaas

Deze bieten geitenkaas salade is een heerlijke combinatie van zoete bieten, romige geitenkaas en frisse kruiden. Het is een perfecte salade voor een zomerse lunch of als bijgerecht bij een barbecue. Het is ook een geweldige manier om bieten te eten, omdat de zoete smaak van de bieten wordt gecombineerd met de romige geitenkaas.

Ingrediënten:

– 2 grote bieten, geschild en in dunne plakjes gesneden

– 200 gram geitenkaas, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel balsamicoazijn
– 1 eetlepel honing
– 1 theelepel mosterd
– 1 theelepel verse tijm, fijngehakt
– 1 theelepel verse oregano, fijngehakt
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de plakjes bieten op een bakplaat en bestrijk ze met de olijfolie.

3. Bak de bieten in de oven gedurende 15-20 minuten, of tot ze gaar zijn.

4. Haal de bieten uit de oven en laat ze afkoelen.

5. Meng de geitenkaas, balsamicoazijn, honing, mosterd, tijm en oregano in een kom.

6. Voeg de afgekoelde bieten toe en meng alles goed.

7. Breng op smaak met zout en peper.

8. Serveer de salade direct of laat de smaken nog wat intrekken in de koelkast.

Bieten geitenkaas

Geef een reactie

Schuiven naar boven