Beste stoofvlees

Stoofvlees is een heerlijk, klassiek gerecht dat al generaties lang wordt geserveerd. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit stukken rundvlees dat wordt gekookt in een saus van wijn, bouillon, kruiden en groenten. Het resultaat is een heerlijk, sappig en smaakvol gerecht dat perfect is voor een koude winteravond. Hieronder volgt een recept voor het beste stoofvlees dat je ooit zult maken.

Ingrediënten:

– 1 kg runderlappen
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 wortels, in plakjes
– 2 stengels selderij, in plakjes
– 2 laurierblaadjes
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 eetlepel bloem
– 1/2 kop rode wijn
– 1/2 kop bruine bouillon
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

2. Bestrooi het vlees met zout en peper.

3. Verhit een grote ovenschaal met wat olie en bak het vlees aan beide kanten goudbruin.

4. Voeg de ui, knoflook, wortel, selderij en laurierblaadjes toe en bak nog een paar minuten.

5. Voeg de tomatenpuree, bloem, wijn, bouillon, tijm, rozemarijn, oregano en paprikapoeder toe en roer goed door.

6. Breng het geheel aan de kook en zet de schaal in de oven.

7. Laat het stoofvlees 2,5 uur stoven.

8. Serveer het stoofvlees met aardappelpuree of rijst.

Beste stoofvlees

Geef een reactie

Schuiven naar boven