Belgische wafel

Belgische wafels zijn een heerlijk zoet gebak dat al eeuwenlang wordt gegeten. Ze zijn licht en luchtig, met een krokant korstje en een zachte, romige binnenkant. Deze wafels zijn een geweldige traktatie voor elke gelegenheid, of het nu gaat om een ontbijt, een snack of een dessert. Hier is een recept voor het maken van deze heerlijke Belgische wafels.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 1/2 theelepel zout
– 2 eieren
– 1/2 kopje boter, gesmolten
– 1 kopje melk
– 1 theelepel vanille-extract

Bereidingswijze:

1. Verwarm de wafelijzer.

2. Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder en zout.

3. Klop in een andere kom de eieren, gesmolten boter, melk en vanille-extract.

4. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng tot een glad beslag.

5. Verdeel het beslag over het wafelijzer en bak de wafels volgens de instructies van het apparaat.

6. Serveer de wafels warm met poedersuiker, stroop of andere toppings naar keuze.

Belgische wafel

Geef een reactie

Schuiven naar boven