Balletjes in tomatensaus op grootmoeders wijze

Grootmoeders balletjes in tomatensaus is een klassiek gerecht dat al generaties lang wordt geserveerd. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat je met weinig ingrediënten kunt maken. De saus is heerlijk zoet en de balletjes zijn zacht en smaakvol. Dit recept is een eenvoudige manier om deze klassieke maaltijd te maken.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 ei
– 2 eetlepels paneermeel
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 eetlepel suiker
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng in een kom het gehakt, de ui, knoflook, ei, paneermeel, zout en peper. Kneed het geheel goed door elkaar.

3. Maak met je handen balletjes van het gehaktmengsel en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.

4. Bak de balletjes in de oven gedurende 20 minuten.

5. Verwarm ondertussen de olijfolie in een grote pan en voeg de tomatenblokjes, suiker, oregano en basilicum toe. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

6. Voeg de gebakken balletjes toe aan de tomatensaus en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes koken.

7. Serveer de balletjes in tomatensaus met rijst of aardappelpuree.

Balletjes in tomatensaus op grootmoeders wijze

Geef een reactie

Schuiven naar boven