Bakbanaan

Bakbanaan is een heerlijk en gezond dessert dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte manier om een zoete snack te maken die ook nog eens gezond is. De ingrediënten die je nodig hebt zijn eenvoudig en je kunt er eindeloos mee variëren. In dit recept laten we je zien hoe je bakbanaan kunt maken met een krokante korst en een zoete, romige binnenkant.

Ingrediënten:

– 2 bananen

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels bruine suiker

– 2 eetlepels kokosrasp

– 2 eetlepels amandelmeel

– 1 theelepel kaneel

– 1 theelepel vanille extract

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Pel de bananen en snijd ze in plakjes.

3. Smelt de boter in een kleine kom.

4. Voeg de bruine suiker, kokosrasp, amandelmeel, kaneel en vanille extract toe aan de gesmolten boter en meng alles goed.

5. Leg de plakjes banaan in een ovenschaal en giet het botermengsel erover.

6. Bak de banaan in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is.

7. Serveer de bakbanaan warm met wat extra kokosrasp en een bolletje vanille-ijs.

Bakbanaan

Geef een reactie

Schuiven naar boven