Babi pangang origineel

Babi Pangang is een klassieke Chinese gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een heerlijke combinatie van zoete en pittige smaken, waardoor het een favoriet is bij zowel jong als oud. In dit recept zal ik je laten zien hoe je een originele Babi Pangang kunt maken met een korte intro.

Ingrediënten:

– 500 gram varkensvlees, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels sojasaus

– 2 eetlepels rijstwijn

– 2 eetlepels suiker

– 2 eetlepels zonnebloemolie

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel gemalen zwarte peper

– 2 eetlepels gedroogde rode chilipepers

– 2 eetlepels gebakken uien

– 2 eetlepels gebakken knoflook

– 2 eetlepels gebakken gember

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 2 eetlepels maïzena

– 2 eetlepels water

– 2 eetlepels geroosterde sesamolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een wok of grote koekenpan. Voeg het varkensvlees toe en bak het op hoog vuur tot het gaar is.

2. Voeg de sojasaus, rijstwijn, suiker, zout, zwarte peper, rode chilipepers, uien, knoflook, gember, tomatenpuree en maïzena toe. Roer alles goed door elkaar en laat het nog een paar minuten bakken.

3. Voeg het water toe en roer alles goed door elkaar. Laat het nog een paar minuten bakken.

4. Voeg de sesamolie toe en roer alles goed door elkaar.

5. Serveer de Babi Pangang met rijst of noodles.

Babi pangang origineel

Geef een reactie

Schuiven naar boven