Avocado is een heerlijk en gezond ingrediënt dat veel voorkomt in de Mexicaanse keuken. Het is een veelzijdig ingrediënt dat kan worden gebruikt in salades, sandwiches, guacamole en andere gerechten. In dit recept maken we een heerlijke avocado-gerecht dat perfect is als lunch of als bijgerecht.
Ingrediënten:
– 2 rijpe avocado’s
– 1 rode ui, fijngehakt
– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel citroensap
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/4 kopje koriander, fijngehakt
– 1/4 kopje jalapeño, fijngehakt
– 1/4 kopje feta, in blokjes gesneden
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Halveer de avocado’s en verwijder de pit.
3. Leg de avocado’s op een bakplaat en bestrijk ze met olijfolie.
4. Bak de avocado’s in de oven gedurende 10-15 minuten.
5. Haal de avocado’s uit de oven en laat ze afkoelen.
6. In een kom, meng de ui, tomaten, citroensap, knoflookpoeder, komijnpoeder, zout, peper, koriander, jalapeño en feta.
7. Voeg de afgekoelde avocado’s toe aan de kom en meng alles goed.
8. Serveer de avocado-salade warm of koud.