Asperges traditioneel

Asperges zijn een heerlijk seizoensgebonden gerecht dat je op veel verschillende manieren kunt bereiden. Traditioneel worden asperges gekookt en geserveerd met een vinaigrette of een Hollandaise saus. In dit recept laten we je zien hoe je asperges traditioneel kunt bereiden.

Ingrediënten:

– 1 pond asperges

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 eetlepel citroensap

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg het zout toe en voeg de asperges toe. Kook de asperges gedurende 5-7 minuten, of tot ze gaar zijn.

2. Verwarm de olijfolie in een kleine kom. Voeg het citroensap, zout en peper toe en roer goed.

3. Giet de asperges af en doe ze in een kom. Voeg de olijfolie-citroenmengsel toe en roer goed.

4. Verwarm de boter in een grote koekenpan. Voeg de asperges toe en bak ze gedurende 3-4 minuten, of tot ze goudbruin zijn.

5. Voeg de peterselie toe en roer goed. Serveer de asperges warm.

Asperges traditioneel

Geef een reactie

Schuiven naar boven