Appelbollen

Appelbollen zijn een heerlijk zoet gebakje dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Ze zijn heerlijk als ontbijt, lunch of als tussendoortje. In dit recept leer je hoe je zelf appelbollen kunt maken. Je hebt nodig:

– 500 gram bloem
– 2 eetlepels bakpoeder
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels kaneel
– 250 ml melk
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels vanille extract
– 2 eetlepels citroensap
– 2 appels, geschild en in kleine stukjes gesneden

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng de bloem, bakpoeder, suiker en kaneel in een kom.

3. Voeg de melk, boter, vanille extract en citroensap toe en kneed het deeg tot een soepel geheel.

4. Voeg de appelstukjes toe en kneed het deeg nog een keer goed door.

5. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 1 cm dik.

6. Snijd het deeg in ronde stukken van ongeveer 8 cm doorsnede.

7. Leg de stukken deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.

8. Bak de appelbollen in ongeveer 20 minuten goudbruin.

9. Laat de appelbollen afkoelen en serveer ze met poedersuiker.

Eet smakelijk!

Appelbollen

Geef een reactie

Schuiven naar boven