Antiboise

Antiboise is een heerlijke Franse saus die vaak wordt gebruikt om visgerechten mee te bereiden. Het is een saus die bestaat uit een combinatie van tomaten, knoflook, witte wijn, kappertjes, olijfolie, ansjovis en kruiden. De saus heeft een zeer smaakvolle en romige textuur. Hieronder volgt een recept voor het maken van een heerlijke antiboise.

Ingrediënten:

– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 blikje tomatenpuree
– 1/4 kopje witte wijn
– 1 eetlepel kappertjes
– 1 eetlepel ansjovis
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel tijm
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een pan en voeg de knoflook toe. Bak de knoflook gedurende 1 minuut.

2. Voeg de tomatenpuree, witte wijn, kappertjes, ansjovis, oregano, basilicum en tijm toe. Roer alles goed door elkaar.

3. Breng de saus aan de kook en laat het op een laag vuur gedurende 10 minuten sudderen.

4. Breng de saus op smaak met zout en peper.

5. Serveer de saus bij visgerechten.

Antiboise

Geef een reactie

Schuiven naar boven